Versterkt erfgoed: tussen Frankrijk en Italië

Vestingwerken zijn overal te bewonderen in onze vallei. De Valleï Ubaye is omringd door Piémont, Savoie en Provence. Daardoor heeft de streek zich vaak moeten verdedigen tegen invasies. Rust en vrede zorgden voor een beter leven en de bewoners konden van de moderniteit genieten, de openingen van nieuwe wegen ( col de la Cayolle ), communicatie en elekriciteit.

Forten en vestingen dicht bij Italië
Forten en vestingen: te bewonderen tijdens het wandelen

Bezoek de werken van Vauban tussen Serre Ponçon en de Mercantour

In Saint-Vincent Les Forts heeft Vauban het landschap onvermijdelijk veranderd. De versterkingen werden rond 1880 afgerond met de "batterie de Chaudon" , de “batterie du Châtelard" ( La Condamine ) en de "batterie du col Bas" in Dormillouse (Le Lauzet).

Na de Franse bezetting van Italïe in de 19de eeuw werd de "batterie de Viraysse" ( Larche) opgericht op een hoogte van 2772m, samen met het Fort de Tournoux ( La Condamine ). Het Fort de Tournoux, een echte muur op 900m verheffing, controleerde de overgang van de Italiaanse valleï van de Stura et de col van Vars. Rond 1930 voltooide de "Ligne Maginot" de militaire inrichtingen. In Meyronnes, Saint-Ours haut, Saint-Ours bas en Roche-la-Croix zijn er nog meer te zien.

Rioclar*** een ideaal startpunt
om de regio te ontdekken

Fort de Tournoux Vallée de l'Ubaye
De vesting van Tournoux

Camping Rioclar *** ligt in het hart van de Ubaye-vallei, tussen het Meer van Embrun en La Haute Vallée. U kunt uw activiteiten afwisselen: leg een bezoek af aan één van de vele bergmeren, ga op ontdekkingstocht van de natuur, doe een bergbeklimming of maak een wandeling. Een bezoek aan Barcelonnete geeft U meer inzicht in ons erfgoed en een goed idee van ons leven in de Alpen.

Klassiek Barcelonnette te ontdekken in de vallei

In het verleden wisten de bewoners van de Ubaye-vallei goed de lange winter te weerstaan en iedereen te voeden: een deel van de familie bleef in de vallei, zorgde voor de dieren in en rond huis of maakte kleding en huisraad van wol en hennep. De anderen vertrokken: herders voor de kuddes om te overwinteren in de warmere vlakten, leraren (van tradities en ambachten) en in het bijzonder venters (handelaren).

fam ausloos

Fijn en warm onthaal, door Daniel, een Brusselaar. Super mooie camping qua ligging, privacy, natuur. De eerste camping waar ik nog wel eens opnieuw naar terug zou willen gaan. We waren er met onze twee kinderen van 11 jaar, in juli 2017. Ze hebben zich super geamuseerd met de pingpongtafels, het zwembad, de volleybal etc. Een echte aanrader. Vlakbij een vliegveld waar je met 3 personen kan meevliegen voor 105 €. De passage van de tour de france was mooi meegenomen. Super mooi wandelgebied.

Camping dans les Alpes-de-Haute-Provence

ANWB
ANWB
Camping-Frankrijk.nl
Camping-Frankrijk.nl
ACSI
ACSI

Rioclar*** Nieuws Info van de Ubaye-vallei

Opening 2017 Boekingen

Reserveringen voor het seizoen 2017 zijn geopend! Boek nu uw verblijf in onze prachtige camping in Barcelonnette!

Beschikbaarheid & Reserveren

Hot deals Barcelonnette Bezoek Ubaye in het voorseizoen

Terug naar boven
Navigation Menu