De Vallei van Ubaye

De vallei van Ubaye heeft zich eeuwenlang op textiel-handel gericht, meestal wol en zijde. De bewoners waren meesters in de “kunst van de handel”. Ze verlieten de valleï om hun produkten te verkopen in Frankrijk en andere landen van Europa,inclusief Vlaanderen.

Mexicaanse feesten in Barcelonnette in eerbetoon aan migranten
Mexicaanse feesten in Barcelonnette als eerbetoon aan migranten

In de sporen van de avonturiers !

In de loop van de 19de eeuw ondergaat de vallei een golf van emigratie. Velen vertrekken naar America, in Louisienne ten eerst, en later naar Mexico, waar Jacques Arnaud ( 1781-1828 ) en zijn broers Dominique en Marc-Antoine hun eerste winkel stichtten. Zo openden zij de weg voor de anderen rond de jaren 1818-1820.

Mexicaanse villa's geven allure aan Barcelonnette
Mexicaanse villa's geven allure aan Barcelonnette

Mexico werd al gauw een bevoorrechte bestemming voor de emigranten uit Ubaye, die zich de “Barcelonnettes” noemden. Ze gaven geboorte aan generaties van handelaars, bankiers en vakmensen die zich in de jonge République des Etats-Unis du Mexique tussen 1870 en 1910 vestigden.

Villas

Gedurende een periode van 50 jaar ( 1880-1930 ), werden een vijftigtal nieuwe gebouwen in Barcelonnette en Jausiers gebouwd. Het bevorderde een nieuwe architektuur en een vernieuwde vorm van urbanisme, zoals in de huidige moderne kuurorden, waar tuinen en parken een grotere plaats ingeruimd krijgen. De sfeer van de steden werdt langzamerhand meer ontspannen en de stadjes van de valleï hebben kenmerken van de typische architektuur van de kust van de Middelandse Zee.

Mexicaanse Villa Barcelonnette
Mexicaanse villa in Barcelonnette
Mexicaanse Villa Barcelonnette
Mexicaanse villa in Barcelonnette

De rijke handelaars die van Amerika terugkeerden, na vele jaren van emigratie, lieten zich moderne villa’s bouwen. Ze wilden comfortabele huizen om in de zomer van hun vallei te kunnen genieten. In de winter bezoeken ze de zee om van het zachte weer te profiteren. Alexandre Reynaud, vader van Paul Reynaud ( politicus in de jaren 1878-1966 ), was één van de eersten die zo’n elegante villa bouwde, symetrisch en met perfekte metingen, zoals de grote klassieke, burgerlijke woningen in het centrum van Barcelonnette.

Vos

Geweldige camping! Vriendelijk personeel, die echt de tijd voor je nemen met vragen over wandelroutes, MTB routes ed. Heerlijk schoon zwembad met ligbedden en zitzakken.. Schitterende omgeving, we hebben erg mooie tochten gemaakt. Vooral Lac de Lauzanier was geweldig. Montclar, Col de Cayolle en Col de la Bonette ook zeker de moeite waard. Raften was super. De kinderen hebben heerlijk geklommen bij het klimpark in de buurt. We komen zeker nog eens terug!

Camping dans les Alpes-de-Haute-Provence

ANWB
ANWB
Camping-Frankrijk.nl
Camping-Frankrijk.nl
ACSI
ACSI

Rioclar*** Nieuws Info van de Ubaye-vallei

Opening 2020 Boekingen

Reserveringen voor het seizoen 2020 zijn geopend! Boek nu uw verblijf in onze prachtige camping in Barcelonnette!

Hot Deals

Hot deals Barcelonnette Bezoek Ubaye in het voorseizoen

Terug naar boven
Navigation Menu