Barcelonnette “La Mexicaine” heet u welkom

Vue aérienne de Barcelonnette
Luchtfoto van Barcelonnette en haar omgeving

Barcelonnette bevindt zich in de Alpen van Zuid-Frankrijk, in het noorden van het departement van de Alpes de Haute Provence. Het is een bergstadje dat op 1135m ligt. Op het kruispunt van Italïe, van de Mercantour en van de skistations van Pra-Loup en Sauze, biedt Barcelonnette « La Mexicaine » haar charme, kultuur en geschiedenis aan.

Bekijk Barcelonnette rechts de
Bekijk Barcelonnette rechts de

In Barcelonnette, in het hart van de Ubaye Vallei, vindt U typische, traditionele straatjes en winkeltjes, kunt U gezellig wandelen of een terrasje pakken. Laat U meeslepen door haar pure, adembenemende entourage !

Barcelonnette feestelijk

Op de centrale marktplaats van Barcelonnette worden geregeld concerten aangeboden. Het Jazz-festival in juli en de latino-mexicaanse feesten in augustus nodigen u uit voor een aangename avond of namiddag. Gelegen op een tiental minuten van de camping Rioclar, kunt u in Barcelonnette uw vakantie verrijken.

Manuel straat tijdens
De Manuel straat (Rue Manuel) tijdens de zomer festiviteiten
Jazz festival
Jazz festival in Juli
Latino-mexicaanse feesten
Latino-mexicaanse feesten in augustus

Kinderen Jazz Festival Barcelonnette

Kinder Jazz Festival te Barcelonnette
Kinder Jazz Festival te Barcelonnette

Combineer uw vakantie met een vleugje muziek en laat u verwennen door jazzy grooves, laat u in hogere sferen brengen met klassieke muziek of droom weg op zwoele Latijns-Amerikaanse tonen.

Barcelonnette begint de zomer met het Festival de Jazz in juli. Jonge muzikanten uit heel Frankrijk zetten er hun beste beentje voor en reeds heel wat internationale artiesten passeerden er de revue. Een paar weken later (in Augustus) ademt de vallei dan weer één en al latino.

Verrassend cultureel erfgoed
en Historisch Ubaye

Latijnse Mexicaanse feesten van 9 à 16 augustus 2015

In de negentiende eeuw gingen een paar duizend "Barcelonnettes" op avontuur naar Mexico en de stad viert jaarlijks haar unieke geschiedenis.

Fête mexicaine à Barcelonnette
Mexicaans feest

Gedurende een week zet Barcelonnette Mexico in de schijnwerpers met de "Latino-Mexicaanse feesten". Een kleurrijk festival en rijk aan emoties. Een week van concerten, parades, mariachi (Mexicaans straatorkest), dans, tentoonstellingen ... Kom en verander van omgeving !

fam ausloos

Fijn en warm onthaal, door Daniel, een Brusselaar. Super mooie camping qua ligging, privacy, natuur. De eerste camping waar ik nog wel eens opnieuw naar terug zou willen gaan. We waren er met onze twee kinderen van 11 jaar, in juli 2017. Ze hebben zich super geamuseerd met de pingpongtafels, het zwembad, de volleybal etc. Een echte aanrader. Vlakbij een vliegveld waar je met 3 personen kan meevliegen voor 105 €. De passage van de tour de france was mooi meegenomen. Super mooi wandelgebied.

Camping dans les Alpes-de-Haute-Provence

ANWB
ANWB
Camping-Frankrijk.nl
Camping-Frankrijk.nl
ACSI
ACSI

Rioclar*** Nieuws Info van de Ubaye-vallei

Opening 2017 Boekingen

Reserveringen voor het seizoen 2017 zijn geopend! Boek nu uw verblijf in onze prachtige camping in Barcelonnette!

Beschikbaarheid & Reserveren

Hot deals Barcelonnette Bezoek Ubaye in het voorseizoen

Terug naar boven
Navigation Menu